Σκληρό ροκ στην Βουλή..

Σε υψηλούς τόνους και σε ρυθμούς σκληρού ροκ διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Διαδικασία που επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου. Η αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτύπησε κόκκινο με αφορμή την τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην θέση του Υπουργού Άμυνας. Το σύνολο της συζήτησης ωστόσο διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους, με συχνές αποδοκιμασίες από την αίθουσα, χειροκροτήματα ή επιδοκιμασίες. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την Κυβέρνηση να φαίνεται ότι έχει διασφαλίσει τους 151 βουλευτές.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντιπολίτευση και απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές τους κάλεσε να δώσουν απάντηση αν εμπιστεύονται την παρούσα την κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της ή όχι.

Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι διαφωνεί με τη θέση του και η διαφωνία αυτή τον οδήγησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Θεωρώ ότι κάνει λάθος ο Καμμένος, η επιλογή αυτή θέτει σε διακινδύνευση  τις προσπάθειες μιας κυβέρνησης που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κυβέρνηση κουρελού ενώ οξεία ήταν η κριτική του για την επιλογή του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει στην θέση του Υπουργού Άμυνας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

«Κάνατε κάτι αδιανόητο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν όταν ανέλαβε το υπουργείο ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας της Χούντας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να παρέμβει. Δημιουργήθηκε μία εκρηκτική κατάσταση στη Βουλή με βουλευτές της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν. Μετά από έντονες συζητήσεις, ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο σημειώνοντας:

Ζήτησα το λόγο διότι θεωρώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις . Συνέκρινε τον  Ευάγγελο Αποστολάκη με το στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη». Είναι μία μεγάλη προσβολή , είπε ο πρωθυπουργός, απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλεται έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην ψήφο εμπιστοσύνης έκανε λόγο για «παζάρια που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των πολιτών» και ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση να χειριστεί τα εθνικά θέματα. Τόνισε δε ότι η μοναδική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ