Σκληρή μάχη για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

EPIMELHTHRIOΣτις κάλπες καλούνται το Σαββατοκύριακο τα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, προκειμένου να αναδείξουν τη νέα του διοίκηση. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα Λιθαρίτσια από τις εννέα το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ.

Συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις οι οποίες ανάλογα με το αποτέλεσμα θα μοιραστούν τις 31 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τη θέση του προέδρου διεκδικούν ο σημερινός πρόεδρος της διοίκησης Δημήτρης Μπαράτσας, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο κ. Γιάννης Μήτσης και ο κ. Δημήτρης Τασιούλας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν βέβαιο ότι αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει. Καμία δηλαδή από τις τέσσερις παρατάξεις δεν θα έχει τη δυνατότητα συγκρότησης προεδρείου και θα πρέπει να οδηγηθεί σε συνεργασία.

Η παράταξη του σημερινού Προέδρου Δημήτρη Μπαράτσα καλείται να διαχειριστεί, πέραν των άλλων, τη φθορά της τετραετίας, ενώ είναι σίγουρο πως θα έχει σημαντικές διαρροές προς την πλευρά του κ. Μήτση αφού απευθύνεται και στον ίδιο χώρο.

Η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου αποτελείται κυρίως από νέα πρόσωπα και διατυπώνει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για το Επιμελητήριο και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Η πρόταση αυτή φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος μεταξύ των επαγγελματιών και μικρομεσαίων του Νομού.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι έχουν να διαχειριστούν το χαμηλό ενδιαφέρον που υπάρχει και την πιθανότητα της αποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ