Σκληρή απάντηση για την προτομή

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει στον δήμαρχο και την δημοτική αρχή ο Μωυσής Ελισάφ με αφορμή αυτή που είχε προηγηθεί από τον Θωμά Μπέγκα.

Αφορμή όλων είναι η προτομή του Γεωργίου Μυλωνά, το απλήρωτο χυτήριο και ο διάλογος που άνοιξε ο δήμαρχος με τον γλύπτη.

Με την διαφορά ότι τώρα ο Μωυσής Ελισάφ απαντά σε υψηλούς τόνους και εφ’ όλης της ύλης.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι είναι ταχύτατη στα λόγια αλλά βραδυκίνητη στα έργα. Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αλλά δεν έφτασαν έξι μήνες για να εξοφλήσει ένα δικό της χρέος. Όταν μάλιστα επρόκειτο να τιμήσει έναν μεγάλο πολιτικό, τον Γεώργιο Μυλωνά, με την δωρεάν προσφορά ενός κορυφαίου γλύπτη, του Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Είναι κι αυτό δείγμα αποτελεσματικότητας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, δεν εκλήθη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά με καμία εκ των θεσμικών του ιδιοτήτων.

Ούτε ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ούτε ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μία ασύγγνωστη παράλειψη του Δημάρχου, που είχε την ευθύνη οργάνωσης της τελετής.

Ο κ. Ελισάφ, γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τις διαδικασίες πληρωμής, όπως γνωρίζει τι σημαίνει συνέπεια προς τους συνεργάτες του Δήμου. Το απόδειξε κατά τα τριάμισι χρόνια θητείας του στο Πνευματικό Κέντρο.

Το χρονικό διάστημα των έξι μηνών μπορεί να το θεωρεί μικρό ο δήμαρχος αλλά είναι πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ζουν με το μεροκάματο.

Αν ο δήμαρχος εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν προσέβαλε τον γλύπτη ας ξαναδιαβάσει όσα έγραψε.

Ας μην μπει στον κόπο λοιπόν να παραδώσει μαθήματα στον κ. Ελισάφ ούτε όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου ούτε όσον αφορά  την κοινωνική συμπεριφορά.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα – Νέα Εποχή” Μωυσής Ελισάφ δεν  επιδιώκει τη δημοσιότητα αλλά ούτε την έχε ανάγκη μέσα από την αντιπαράθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Τον γνωρίζει η πόλη και η χώρα μέσα από το επιστημονικό του έργο και την προσφορά του ως ενεργού πολίτη.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει στο διάλογο του Δημάρχου με τον καταξιωμένο δημιουργό, καλλιτέχνη και συμπολίτη μας κ. Παπαγιάννη.

Την προσβολή προς την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό της λοιπόν την έκανε ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας απαξιώνοντας τον Θεόδωρο Παπαγιάννη και την συνεχίζει με την απάντησή του προς τον   επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα – Νέα Εποχή” Μωυσή Ελισάφ.

Ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Μπέγκα μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε πολιτική εμπάθεια προς τον επικεφαλής και την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Οι Γιαννιώτες όμως έχουν γνώση και κρίνουν.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ