Σκηνικό ταινίας το λιμάνι της Πρέβεζας

preveza tainia

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας έχει επιστρέψει στον τόπο του, την Πρέβεζα. Η Πρέβεζα αποτελεί το φυσικό σκηνικό της ταινίας «Θυσία» που το σενάριό της βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα “Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” του Αποστόλη Τάσση.

Μέρος των γυρισμάτων έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ τις μέρες αυτές το λιμάνι της Πρέβεζας είναι αυτό που φιλοξενεί σκηνές της νέας ταινίας.

Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη στο τέλος του έτους.

Γεννημένος στην Πρέβεζα, Έλληνας μαθητής του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, ο Μπάμπης Τσόκας, ζει και διαπρέπει για πάνω από 40 χρόνια ως σκηνοθέτης στη Σουηδία, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 1.000 ταινίες.

Φοίτησε στην Ανωτέρα Κρατική Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σουηδίας και στη συνέχεια έγινε καθηγητής και αργότερα διευθυντής στην εν λόγω Σχολή την οποία είχε διευθύνει και ο Μπέργκμαν. Ο Μπάμπης Τσόκας είναι αναγνωρισμένος και καθιερωμένος σκηνοθέτης με αμέτρητες ταινίες στο Σουηδικό κινηματογράφο, στη Σουηδική τηλεόραση και αμέτρητες σκηνοθεσίες στο Σουηδικό θέατρο. Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης συστήθηκε στη Μεσσηνία αρχικά μέσα από το ντοκιμαντέρ του «Δρόμοι της Ελιάς», ενώ ακολούθησαν οι ταινίες του για τον Πέτρο Θέμελη και τη Μαρία Κάλλας, για το αφιέρωμα του στον αληθινό Ζορμπά, φτάνοντας στο σήμερα μέσα από την νέα του ταινία για την Πρέβεζα, “Η ΘΥΣΙΑ”.

ΦΩΤΟ: Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ