Σκηνικό αστάθειας στην Ήπειρο – Πότε επιστρέφει η άνοιξη

ftinoporo vroxi

Σε κλοιό αστάθειας παραμένει η Ήπειρος τις επόμενες ημέρες, με τον καιρό να παρουσιάζει ένα μεταβαλλόμενο πρόσωπο που συνδυάζει βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και… αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η περιοχή μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ατμοσφαιρικής διαταραχής που επηρεάζει τη βόρεια Ελλάδα.

Ήδη από σήμερα και αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυμαινόμενη στους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Η χώρα θα χωριστεί ουσιαστικά στα δύο το Σάββατο, καθώς δύο βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν την επικράτεια. Για την Ήπειρο και τη βόρεια Ελλάδα, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η έντονη αστάθεια. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, η νότια Ελλάδα θα «ψηθεί» από θερμές αέριες μάζες και θα πνιγεί στην αφρικανική σκόνη. Η Ήπειρος, αν και πιο μακριά από τον πυρήνα της σκόνης, δεν αποκλείεται να δει περιορισμένη θολούρα στην ατμόσφαιρα και κάποιες λασποβροχές.

H αστάθεια θα επιμείνει στα ηπειρωτικά και την Κυριακή, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η σταδιακή βελτίωση και η επιστροφή σε μια πιο ομαλή ανοιξιάτικη κατάσταση αναμένεται από τη Δευτέρα, αν και τα ορεινά μας θα διατηρήσουν την… παράδοση των τοπικών όμβρων μετά το μεσημέρι.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google