Σύσκεψη στα Τρίκαλα για τη σύνδεση Ε65- Εγνατίας Οδού

EGNATIA KHPOYRIO

EGNATIA KHPOYRIO

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τίθεται πλέον η χάραξη του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία οδό.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, συνδιοργανώνεται συνάντηση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή, 07/10, στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, είναι «η κατασκευή του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία ως αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού Διευρωπαϊκού άξονα που θα συνδέσει τη χώρα μας με την κεντρική Ευρώπη». Αποτελεί δε, αυτή η συνάντηση, συνέχεια προηγούμενης σχετικής, που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο στα Αμπελάκια Τεμπών.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι των ΠΕΔ, οι αρμόδιοι Διευθυντές του Υπουργείου Υποδομών, εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου του Ε65, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το έργο, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του αυτοκινητόδρομου και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την τελική του χάραξη.

Στη συνάντηση θα παραστεί ο Σταύρος Καλογιάννης, προσκεκλημένος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, για να αναλύσει την πρότασή του για την χάραξη του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία.

Όπως είναι γνωστό, από το περασμένο καλοκαίρι ο Σταύρος Καλογιάννης έχει καταθέσει δημόσια και έχει κοινοποιήσει σε όλους τους συναρμόδιους Φορείς τεκμηριωμένη, από τεχνική άποψη και φιλική προς το περιβάλλον, εναλλακτική πρόταση. Με την πρόταση αυτή, ο Ε65 συναντάει την Εγνατία οδό χαμηλά, στο ύψος της Παναγιάς Τρικάλων, συντομεύοντας την απόσταση προς την Καλαμπάκα κατά 28 χλμ περίπου σε σχέση με την προωθούμενη σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών χάραξη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ