Σημείο αναφοράς για τις θαλάσσιες μεταφορές

LIMANI_KINHSHΣημείο αναφοράς για τις θαλάσσιες μεταφορές στην Αδριατική και το Ιόνιο θα αποτελέσει η Ημερίδα που διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Ηγουμενίτσα και έχει ως στόχο την ενίσχυση παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των λιμένων της Βενετίας και της Ηγουμενίτσας.

Την εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea) και συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από εθνικούς πόρους, θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι εμπλεκόμενοι ελληνικοί και ξένοι φορείς.

Θα παραστούν εκπρόσωποι από τους Οργανισμούς των δύο λιμένων, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή Διευρωπαϊκών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL Β.Ε.) καθώς και το Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΠΣΣΑΜΕΕ).

Η Ημερίδα θα εστιάσει σε θέματα που αφορούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και τα εμπορευματικά κέντρα, το ρόλο της Ηγουμενίτσας ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών, τις οδικές μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, ενώ θα επεκταθεί και στην ανάλυση το έργου ADRIAMOS το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού για οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στο λιμάνι της Βενετίας και την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στην Ηγουμενίτσα. Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη και εκπροσώπους των οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες διαμεταφορές και τον ευρύτερο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events: τηλ.: 2310 257803, e-mail: [email protected] ή στην ιστοσελίδα του ΟΛΗΓ www.olig.gr.

Το Πρόγραμμα ADRIAMOS εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος του διαδρόμου μεταφορών Αδριατικής-Ιονίου που συνδέει το λιμένα της Βενετίας με τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Με την υλοποίηση του Προγράμματος αναμένεται να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των μεταφορών μεταξύ των δύο περιοχών, η μελλοντική μεταστροφή από τις οδικές προς τις θαλάσσιες μεταφορές και προσδοκάται να μειωθεί το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες και με ενέργειες διοικητικής μέριμνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ