Σημεία σύγκλισης Μπαμπινιώτη-ΠΟΣΔΕΠ

MPAMPINIOTISΣτην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου συμφώνησαν ο υπουργός Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτης, με τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ, κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές αναφέρθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές που συγκροτήθηκαν σε διάφορα πανεπιστήμια για να διενεργήσουν εκλογές των μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, τονίζοντας ότι αυτές δεν «λειτουργούν», καθώς ορίστηκαν εκτός πανεπιστημίων από την πρώην ηγεσία του υπουργείου για να εφαρμόσουν διατάξεις του νέου Νόμου Πλαισίου για τις οποίες έχουν γίνει προσφυγές στο ΣτΕ.

Παράλληλα, οι καθηγητές έθεσαν τα μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα των πανεπιστημίων, τις εξελίξεις πανεπιστημιακών που εκκρεμούν και τα θέματα της έρευνας.

Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε ότι η συζήτηση με τους καθηγητές ήταν ουσιαστική και ότι τα θέματα που τέθηκαν μπορούν να αντιμετωπισθούν. «Όλοι συγκλίνουν» είπε «στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου, στην επίλυση των προβλημάτων και στην καταξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς έχει δημιουργηθεί μια αρνητική εικόνα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Ν.Σταυρακάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε ο νόμος να εφαρμοσθεί άμεσα και σε όλα τα σημεία του, ενώ χαρακτήρισε θετικό το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση με τον υπουργό.

Η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, Ευγ. Μπουρνόβα, τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης έπειτα από ένα διάστημα απαξίωσης και ζήτησε από το υπουργείο να πάρει πρωτοβουλίες τέτοιες που να δείχνουν στην πράξη ότι εμπιστεύεται τις διοικήσεις των ΑΕΙ.

Ιδιαίτερες αναφορές έκαναν οι καθηγητές στο θέμα της διασφάλισης της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, για το ειδικό μισθολόγιο, αλλά και για την έρευνα στα ιδρύματα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να ζητήσουν διάλογο απ΄την αρχή, προκειμένου να επανασχεδιασθεί -όπως είπαν- το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ