Σήμερα οι αποφάσεις για μέτρα και μετακινήσεις

xartis kokkinos

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το ζήτημα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid, αλλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα έναντι του εμβολίου της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κύριες παράμετροι που θα ληφθούν υπόψη από τους ειδικούς για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιορισμών, είναι η πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας, η κόπωση του πληθυσμού, τα self-test και η πορεία του εμβολιασμού κατά της Covid.

Στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείεται να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή που έγινε το Σαββατοκύριακο.

 Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Σημειώνεται ότι στην Ήπειρο παραμένει στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Ιωαννιτών για έναν περίπου μήνα ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και ο Δήμος Κόνιτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ