«Σημειακές» αλλαγές στα όρια της λίμνης, σύντομα σε διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα

pamvotida15

Τεχνική ομάδα που έχουν συστήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται τις αλλαγές στην οριοθέτηση της λίμνης των Ιωαννίνων καθώς η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σ’ αυτές.

Η οριοθέτηση της λίμνης ήταν μία μακρά και επίπονη διαδικασία που ολοκληρώθηκε κατά το παρελθόν με ορισμένα σημεία της μάλιστα να κρίνονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η αλλαγή οριοθέτησης είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, έσπευσε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη υποστηρίζοντας ότι «η οριοθέτηση δεν  θα επανακαθοριστεί συνολικά αλλά σημειακά.. Εκεί που υπάρχουν προβλήματα και τα αναγνωρίζουμε και θα δοθούν λύσεις».

Μέχρι στιγμής πάντως ούτε από τον ίδιο ούτε από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών έχει αποσαφηνιστεί πόσα και ποια είναι τα σημεία όπου χρειάζεται αλλαγή της οριοθέτησης.

Ο Υφυπουργός πάντως υπογράμμισε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαβουλεύσεων και σύντομα η τεχνική ομάδα που έχει συγκροτηθεί θα δώσει την πρότασή της.

Σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα ακολουθεί την δική του διαδρομή και όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός πολύ σύντομα θα βγει σε δημόσια διαβούλευση.

«Το τρέξαμε και φτάνουμε στο τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΠΔ για την προστασία της λίμνης είναι πιθανό να βγει σε δημόσια διαβούλευση πριν το τέλος του έτους ωστόσο μέχρι την υπογραφή του θα πρέπει να ακολουθήσουν αρκετά στάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ