Σημαντική μείωση σε κλοπές και διαρρήξεις, αύξηση σε ναρκωτικά.. Τα στατιστικά στην Ήπειρο

asti nixta15

asti nixta15

Σημαντική μείωση στις κλοπές αλλά και τις διαρρήξεις καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016, γεγονός που δείχνει ότι η αστυνομία κερδίζει την μάχη με την μικροεγκληματικότητα… Παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών ενώ φαίνεται ότι οι κλοπές σε εκκλησίες και ναούς παραμένουν πονοκέφαλος διαρκείας για τις διωκτικές αρχές της περιοχής.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2010, για πρώτη φορά, η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο όλα τα αδικήματα και τα συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Με το νέο αυτό τρόπο καταγράφονται καθημερινά, μέσω του συστήματος Police On Line, αναλυτικά και με πληρότητα όλα τα περιστατικά, σε κάθε αστυνομική Υπηρεσία της χώρας.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 στην Ήπειρο σημειώθηκε μία ανθρωποκτονία ενώ εξιχνιάστηκαν τέσσερις ανάλογες περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από το παρελθόν.

Καταγράφηκαν 20 περιπτώσεις απάτης ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 είχαν σημειωθεί 36.

Η αστυνομία εξιχνίασε τρεις υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας..

Υψηλές επιδόσεις στον τομέα των ναρκωτικών καθώς ασχολήθηκε με 185 περιπτώσεις, περίπου μία την ημέρα και εξιχνίασε τις 170. Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 οι υποθέσεις που είχαν απασχολήσει τις αρχές ανέρχονταν στις 161.

Οι κλοπές τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα είναι σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Σημειώνεται πως πέρα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αστυνομίας ο οποίος έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς τέθηκε σε εφαρμογή –σταδιακά- η αναδιάρθρωση που έφερε νέες υπηρεσίες και ενδυνάμωσε τα περιφερειακά τμήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία, οι κλοπές σε σπίτια φτάνουν τις 94 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2016 ανέρχονταν στις 173. Οι κλοπές σε καταστήματα είναι 37 και το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς έφταναν τις 43.

Επίσης σημειώθηκαν 41 κλοπές και διαρρήξεις σε άλλους χώρους όταν το 2016 είχαν καταγραφεί 103!

Πονοκέφαλο ωστόσο αποτελούν οι κλοπές σε ιερούς ναούς, από τους οποίους τις περισσότερες φορές αφαιρούνται σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια. Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σημειώθηκαν 17 κλοπές ενώ το αντίστοιχο του 2016 είχαν σημειωθεί τέσσερις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα τελέστηκαν επτά ληστείες μέσα σε σπίτια ενώ το 2016 είχαν καταγραφεί δέκα, ενώ μία ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα, μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και δύο σε σούπερ μάρκετ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ