Σημαντική αύξηση στους πολιτικούς γάμους

prebezaΣημαντικά αυξημένοι ήταν οι πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν στη διάρκεια του 2011 στο Δημαρχείο της Πρέβεζας σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Εβδομήντα εννιά ζευγάρια επέλεξαν να ενώσουν τις ζωές τους ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Δημαρχείου, όταν τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί γάμοι δεν ξεπερνούσαν τους πενήντα.

Η κατακόρυφη αύξηση που παρατηρείται στους πολιτικούς γάμους, όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά σε όλες τις πόλεις, αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση η οποία έχει ¨χτυπήσει¨ για τα καλά την ελληνική κοινωνία, επηρεάζοντας και το θεσμό του γάμου.

Τον πολιτικό γάμο επιλέγουν όχι μόνο τα μεγαλύτερα σε ηλικία αλλά και τα νεώτερα ζευγάρια τα οποία ¨προσγειώθηκαν¨ απότομα στην καινούρια πραγματικότητα, αφήνοντας για αργότερα νυφικά, μπομπονιέρες και όλα όσα απαιτεί ένας θρησκευτικός γάμος.

Όπως τονίζουν τόσο τα ζευγάρια όσο και οι συγγενείς τους προτιμούν να διαθέσουν τα χρήματα για να στήσουν το νέο τους σπιτικό. Στην πλειοψηφία τους ωστόσο επισημαίνουν ότι επιθυμούν να τελέσουν και θρησκευτικό γάμο, ευελπιστώντας ότι τα οικονομικά τους θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν αυτή τους την επιθυμία αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ