Σημαντικές εκπαιδεύσεις από το Διεπιστημονικό Κέντρο

diepist tes

diepist tes

Άλλες δύο σημαντικές εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες στέφθηκαν από πλήρη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή. Το θέμα των επιστημονικών σεμιναρίων ήταν ο Αυτισμός και οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπεριφορών του, που βασίζονται στις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA).

Πλήθος ειδικών επιστημόνων και γονέων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σύγχρονες, επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές που συμπεριλαμβάνουν την ολοκλήρωση μιας «λειτουργικής αξιολόγησης» των αρνητικών – ανεπιθύμητων συμπεριφορών, πριν το σχεδιασμό παρεμβάσεων για αυτές.

Τα σεμινάρια άνοιξε με το χαιρετισμό του ο λογοθεραπευτής Ελευθέριος Μέλιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και την εμπιστοσύνη στις εκπαιδεύσεις του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου. Στη συνέχεια πήρε το λόγο η ειδικευμένη ψυχολόγος και πιστοποιημένη αναλύτρια συμπεριφοράς Φωτεινή Μιδούχα, η οποία ήταν και η βασική εισηγήτρια των σεμιναρίων.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές. Είναι, επίσης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ