Σημαντικά προβλήματα από τη μείωση των Κ.Α.Π.

KAXRIMANHS

KAXRIMANHSΣτα προβλήματα που προκαλούν στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης οι καθυστερήσεις καταβολής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας πως ήδη παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή των ΚΑΠ για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Την ανησυχία των Περιφερειών επέτεινε η προτεινόμενη περικοπή των ΚΑΠ κατά 50 εκ. ευρώ. Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος την Πέμπτη, το οποίο με ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την προωθούμενη διάταξη.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ήδη από πέρυσι, με την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες, οι πόροι δεν επαρκούν για τη λειτουργία του αυτοδιοικητικού θεσμού. «Μετά τη 01/07, που η ΔΕΣΕ και η ΔΕΚΕ πέρασαν στη δικαιοδοσία μας, τα χρήματα είναι ελάχιστα. Δυστυχώς, επιχειρήθηκε να έχουμε και νέα μείωση στους ΚΑΠ. Εμείς αντιδράσαμε όλοι και ομόφωνα πήραμε απόφαση ότι αυτό δεν το δεχόμαστε. Είναι σαν να μας καταδικάζει σε μη λειτουργία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ