Σημαντικά έργα προς υλοποίηση στο Δήμο Ζίτσας

dimarxeio-zitsas

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομών σε Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Ζίτσας.

Ειδικότερα, στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Ζίτσας, προϋπολογισμού 930.000ευρώ που αφορούσε στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων (4) σχολικών συγκροτημάτων, των Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της δημοπράτησης για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου στην κοινότητα Βερενίκης , ενώ μπαίνει στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του «Πάρκου Ηρώων» στην κοινότητα Ροδοτοπίου προϋπολογισμού 500.000ευρώ, αφού η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους λήγει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να υποβληθούν προς ένταξη όταν υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα χρηματοδότησης η μελέτη για το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κοινότητας  Βουνοπλαγιάς και του Οικισμού Αμπελάκια, καθώς και η μελέτη Διευθέτησης Ομβρίων Υδάτων Βουνοπλαγιάς. «Συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε με νέες μελέτες που ωριμάζουμε για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις για αναγκαία έργα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ