Σήμα κινδύνου για την οικονομία και την χώρα… Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση

BENI GIA1

BENI GIA1

ΦΩΤΟ

Με τις φράσεις «καταρρέει η πραγματική οικονομία» και «αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε κάνει εκλογές από προχθές», που χρησιμοποίησε στα Γιάννινα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να περιγράψει τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Ελλάδα.

Και μάλλον η ανησυχία του για τις εξελίξεις που έρχονται είναι μεγαλύτερη από αυτή που έδειξε, όπως έπραξαν και οι υπόλοιποι ομιλητές στην πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

Το ακροατήριο πολυπληθές και πολλών πολιτικών αποχρώσεων. Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

BENI GIA2

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι το πολιτικό και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι με την ύπαρξή της και την τακτική που ακολουθεί το πολλαπλασιάζει.

«Η κυβέρνηση κυνηγάει την ουρά της», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως για όσο διάστημα η συζήτηση περιστρέφεται στο κλείνει ή δεν κλείνει η αξιολόγηση, η πραγματική οικονομία καταρρέει και η χώρα, που έπρεπε να είχε βγει από το μνημόνιο από το 2015 βυθίζεται στην κρίση.

BENI GIA4

«Αυτό το οποίο επείγει αυτή τη στιγμή, είναι να αποκτήσει η χώρα ρυθμό και στρατηγική. Με την κυβέρνηση αυτή και με τη Βουλή αυτή, αυτό δεν επιτυγχάνεται», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαικού προσανατολισμού, με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του. Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει υπεύθυνη και εφικτή εθνική στρατηγική και να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση.

Κατέληξε δε επισημαίνοντας πως «το να ζητάει κανείς εκλογές, όταν σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα τις εκλογές τις καθορίζει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα, είναι λίγο μάταιο. Αν είχε αίσθηση ευθύνης ο κ. Τσίπρας, θα είχαμε κάνει εκλογές από …προχθές».

BENI GIA3

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα ανεύθυνης αντιμετώπισης της κρίσης και συμπλήρωσε ότι το αντιμνημονιακό μένος μετατρέπεται πλέον σε αντιευρωπαικό μένος. Εξέφρασε δε την ανησυχία του, φοβούμενος ότι ξεδιπλώνεται στρατηγική επιστροφής στη δραχμή που θα οδηγήσει σε έξοδο της χώρας και από την Ευρωπαική Ένωση, ενώ ανέφερε ότι το Grexit δείχνει πιο κοντά από ότι πριν δύο χρόνια.

Στην εκδήλωση μίλησε ακόμη ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σπύρος Βλέτσας, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπαγεωργίου ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Ήταν από τις πολιτικές εκδηλώσεις που ειπώθηκαν πολλά κι ενδιαφέροντα κι αν κάτι κυριάρχησε αυτό ήταν η ανησυχία για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ