Σήμα κινδύνου από την Ιατρική Σχολή

panepistimiako ioanninon

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου, το μοναδικό μέχρι σήμερα που νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19.

Προ λίγων ημερών συνεδρίασε η συνέλευση του Τμήματος παρουσία των Επιτροπών Υγείας και Σπουδών με θέμα το διδακτικό, εργαστηριακό και κλινικό έργο.

Ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι σήμερα όπως έχουν δομηθεί οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας για την αντιμετώπισης της πανδημίας (το Πανεπιστημιακό αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 και το μοναδικό νοσοκομείο που νοσηλεύει τέτοιους ασθενείς), το τμήμα Ιατρικής σε συνεργασία με το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προσφέρει συνεχώς αυξανόμενο κλινικό έργο. Ως αποτέλεσμα, δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Όπως τονίζεται στην απόφαση «οποιαδήποτε ανάπτυξη νέων δομών αντιμετώπισης της πανδημίας –Μονάδα Λοιμωδών- με αντίστοιχη συρρίκνωση άλλων δομών που εξυπηρετούν μη Covid-19 ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα θέσει σε κίνδυνο την παροχή εκπαιδευτικού έργου και θα δυσχεράνει μέχρι αναστολής το εξειδικευμένο κλινικό έργο, το οποίο ως γνωστόν δεν είναι δυνατό να υποκατασταθεί από τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βορειοδυτικής Ελλάδας».

Η μόνη λύση, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή ώστε να μην ανασταλεί το εκπαιδευτικό και το εξειδικευμένο κλινικό έργο των πανεπιστημιακών  κλινικών είναι η αναπροσαρμογή του τρόπου της οργάνωσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με Covid-19 στην Περιφέρειά μας έτσι ώστε οι ασθενείς  που χρήζουν νοσηλείας από τούδε και στο εξής να νοσηλεύονται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ