Σφραγίστηκε η Βελλά.. Μάξιμος: Η βιβλιοθήκη θα μείνει στον τόπο της!

akadimia vellas

Οι κλειδαριές στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς άλλαξαν και ουσιαστικά σφραγίστηκαν μετά την αιφνίδια άφιξη προ ημερών κλιμακίου από την Αθήνα και την εκεί Εκκλησιαστική Ακαδημία το οποίο προχώρησε και στην μεταφορά μεγάλου μέρους του υλικού από την ιστορική σχολή.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να επιτρέψει την μεταφορά της Βιβλιοθήκης και αυτό διαμήνυσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Μάξιμος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία με την Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας και τους υπευθύνους της αλλά και συνεννόηση για το υλικό που πρέπει να μεταφερθεί.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε την μεταφορά αντέδρασε έντονα.

Καυτηρίασε την στάση της τελευταίας προέδρου στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς η οποία αφυπηρέτησε όμως δεν παρέδωσε τα κλειδιά των χώρων.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών σημείωσε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεται τόσο εμένα όσο και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης».

«Η Μονή είναι σφραγισμένη. Πρέπει να υπάρχει μία τάξη και να φυλάσσουμε τους χώρους μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ενώ διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί μεταφορά της Βιβλιοθήκης.

«Έχουμε κάνει πολλά έργα συντηρήσεων και έχουμε την θέληση η βιβλιοθήκη να μείνει στον τόπο μας. Έχουμε μιλήσει με το Πανεπιστήμιο το οποίο είναι πρόθυμο να αναλάβει τη συντήρηση και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα. Αν η Ακαδημία Αθηνών έχει προσφέρει κάποια βιβλία στη Βελλά μπορούμε να το δούμε…» υπογράμμισε ο κ. Μάξιμος.

Τέλος τόνισε ότι αποτελεί προσβολή  το γεγονός ότι αποφεύγεται οποιαδήποτε επικοινωνία από την Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αθήνας και σημείωσε ότι ο ίδιος αναμένει την επικοινωνία αυτή για να λυθούν τα θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ