Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά… Μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

xioni_ianouarios_z1

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την ορεινή ζώνη της Ηπείρου κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι περισσότερες περιοχές ήταν ντυμένες στα λευκά από τις αρχές του έτους. Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με ένταση περιοχές της Κόνιτσας, των Μαστοροχωρίων, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος του νέου χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο στο δρόμο προς την Μηλιά, στον οποίο επιχειρούν οι «φρέζες» τα ειδικά «χιονοδιωκτικά» μηχανήματα, προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Η κίνηση σε όλα τα ορεινά γίνεται με αλυσίδες και με πολύ μεγάλη προσοχή.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 25 αποχιονιστικά μηχανήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνοντας αυτή την φορά πραγματική μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με μεγάλη ένταση.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αρκετά είναι τα προβλήματα από καταπτώσεις λίθων αλλά και μικρές κατολισθήσεις όπως αυτή που συνέβη αργά το βράδυ, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας, κοντά στο Χάνι Τερόβου.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ