Σφίγγα ο Υφυπουργός για καταργήσεις και συγχωνεύσεις στο Πανεπιστήμιο

sirigos arta

Σφίγγα για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη, τους φορείς και εκπροσώπους της Άρτας αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για το νέο χάρτη οι οποίες θα τεθούν στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται ότι κάνει μπαλάκι τις ευθύνες για ότι ακολουθήσει στην συγκεκριμένη Αρχή, θέλοντας εμφανώς να αποφύγει κάθε πίεση από τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν σε καταργήσεις ή μεταφορές τμημάτων αλλά και την πολιτική πίεση από παράγοντες των ίδιων περιοχών.

Έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στο αίτημα των φορέων της Πρέβεζας για να συζητηθεί το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής.

Για το θέμα αυτό ο Υφυπουργός Άγγελος Συρίγος παρέπεμψε στην απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή ότι δηλαδή αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης  στην οποία έχει σταλεί αυτή της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννινα.

«Αν πω οτιδήποτε ακυρώνω την Εθνική Αρχή. Έχουμε θεσμούς στη χώρα και καλό θα είναι να μην τους ακυρώνουμε στην πράξη. Απάντησα στη Βουλή και δεν μπορώ να πάρω θέση πριν την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα αποτελούν το πρώτο βήμα για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας ο οποίος θα προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει πως «δεν μιλάμε μόνο για συγχωνεύσεις αλλά και για το νέο ακαδημαϊκό μέλλον της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ