ΣΕΒΙΠΙ: Πίτα με δεσμεύσεις για την επιχειρηματικότητα

Με την ευχή το 2020 να είναι έτος ανταπόδοσης απ’ όλους προς όλους, συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης και Ζίτσας Γιώργος Ράδος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης και δεκάδες εγκατεστημένοι στη ΒΙ.ΠΕ. επιχειρηματίες, ενώ χαιρετισμό έστειλε η βουλευτής Μαρία Κεφάλα.

Ιδιαίτερη σημασίας, βέβαια, ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Αθανάσιου Ψαθά και άλλων στελεχών της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., που είχαν νωρίτερα συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους επιχειρηματίες.

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες, έδωσε ο κ. Ψαθάς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (φύλαξη, ηλεκτροφωτισμός, διαχείριση αδέσποτων κ.ά). «Θέλουμε πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά πολλές φορές υπάρχει η ατομική αντίδραση. Πρέπει όλοι να δούμε το γενικότερο καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά, θίγοντας και το ζήτημα της συνέπειας των εγκατεστημένων προς την εταιρεία όσον αφορά τις εισφορές τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΙ Λευτέρης Αραμπατζής, με μια αναφορά αρχικά στην απώλεια του Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Εν συνεχεία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2020, παρά την παγκόσμια ανησυχία που προκαλεί ο κορονοϊός, η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή και το προσφυγικό. «Σίγουρα, περιμέναμε να ξεκινήσει καλύτερα η χρονιά, λόγω της καλύτερης ψυχολογίας στην αγορά, που δημιούργησε το ευνοϊκότερο οικονομικό περιβάλλον» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν τους εγκατεστημένους στη ΒΙ.ΠΕ., όπως η μη ύπαρξη πρόσβασης σε λιμάνι και αυτοκινητόδρομο, λόγω της εκκρεμότητας με τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού, και το κορεσμένο δίκτυο της ΔΕΗ, που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν ρεύμα.

«Θέλουμε το 2020 να υπάρχει μια ανταπόδοση σε όλα. Και από την πλευρά του κράτους και της αυτοδιοίκησης να υπάρχει ανταπόδοση των φόρων και των τελών που καταβάλλουμε, και από την πλευρά των επιχειρήσεων να υπάρχει ανταπόδοση προς τους εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αραμπατζής.

Στη θετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άλλαξε ο αέρας στην αγορά». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και προβλήματα, όπως για παράδειγμα υφίστανται σοβαρές εκκρεμότητες στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά τους οδικούς άξονες, συμφώνησε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός μέχρι την Κακαβιά, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία ολοκλήρωσης του Ε-65, εκτιμώντας ότι θα προσφέρει πολλά περισσότερα ακόμη και από την Εγνατία Οδό.

Στο θέμα της Ιόνιας Οδού εστίασε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΙ ότι δεν υπάρχει ΒΙ.ΠΕ. χωρίς αυτοκινητόδρομο και πρόσβαση σε λιμάνι, επισημαίνοντας την ανάγκη της άμεσης δημοπράτησης. «Αν δεν είμαστε όλοι μαζί στη διεκδίκηση της επέκτασης της Ιόνιας, θα γίνει… αιώνια», ανέφερε. Ζήτησε, παράλληλα, να θεωρείται ο δήμος Ζίτσας συνοδοιπόρος της ΒΙ.ΠΕ. και να γνωρίζει ό,τι συμβαίνει, κάτι που δεν έγινε πρόσφατα, όταν προέκυψε θέμα εγκατάστασης δομής προσφύγων σε βιομηχανικό κτίριο εντός της ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιώργος Λώλης χαρακτήρισε τη ΒΙ.ΠΕ. «κύτταρο της τοπικής οικονομίας» και ευχήθηκε μια παραγωγική χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ