Σενάρια αστυνομικής φαντασίας….

MEGAROΓια την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, οι επιτυχίες έρχονται η μία μετά την άλλη. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, από τα Γιάννινα μέχρι τη Θεσπρωτία έχει στηθεί μία ασπίδα προστασίας για ολόκληρη τη χώρα. Άλλωστε το γεγονός ότι μέσα σε έντεκα μήνες έχουν κατασχεθεί περίπου πέντε τόνοι χασίς σημαίνει πολλά. Και κυρίως δίνει την απάντηση σ’ εκείνους που έχουν μείνει με την ανάμνηση της σύλληψης…. μουλαριών που κουβαλούσαν το χασίς.

Η εμμονή δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος. Οι εμμονές μάλιστα με το παρελθόν μπορούν να οδηγήσουν σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα στο συμπέρασμα ότι τα Γιάννινα είναι παραθαλάσσια πόλη!!! Μπορεί φυσικά να πίστεψαν κάποια στιγμή τη γνωστή υπόσχεση των πολιτικών «και θάλασσα θα σας φέρουμε…» και λόγω της πολυετούς απουσίας από την περιοχή να νομίζουν πως οι… υποσχέσεις έγιναν πράξη!

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως παρότι οι σάκοι με το χασίς που εντοπίστηκαν σε φορτηγό στην Κόρινθο ήταν ποτισμένοι με θαλασσινό νερό, εκείνοι επιμένουν να ισχυρίζονται ότι πέρασαν από τα Γιάννινα.

Ένα είναι σίγουρο. Στη λίμνη αλάτι δεν έριξε κανένας…. Και ο Αστακός βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, πολύ μακριά από τα Γιάννινα και την Ήπειρο.

Γίνεται σαφής η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων, εντός κι εκτός Ιωαννίνων, να πλήξουν με μισά ψέματα την εκάστοτε ηγεσία της τοπικής αστυνομίας. Φυσικά καμία ηγεσία δεν είναι αλάνθαστη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος των ίδιων κύκλων δεν είναι να κάνουν καλύτερη την υπάρχουσα ηγεσία αλλά να επιβάλλουν την ηγεσία που επιθυμούν. Ματαιοπονούν. Η μέθοδος άλλωστε που ακολουθούν είναι τόσο ξεπερασμένοι από το χρόνο, όσο και οι ίδιοι. Απλά συνεχίζουν να εκτίθενται….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ