Σε ύφεση οι φωτιές στην Ήπειρο

arta fotia

Σε ύφεση βρίσκονται και τα τρία πύρινα μέτωπα στην Ήπειρο τα οποία κινητοποίησαν το τελευταίο 24ωρο τις αρχές.

Πρόκειται για τις φωτιές στην Άρτα, στους Πάδες Κόνιτσας και στην πλαγιά του Μιτσικελίου πάνω από τα χωριά Καλουτά και Δίκορφο Ζαγορίου.

Στην Άρτα η φωτιά έχει τεθεί ουσιαστικά υπό πλήρη έλεγχο. Προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός στο Μύτικα και στη συνέχεια και ο οικισμός στο Απόμερο.

Οι κάτοικοι των περιοχών μεταφέρθηκαν σε κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη της βοήθειας στο σπίτι.

Στους Πάδες η φωτιά εξακολουθεί να καίει πευκοδάσος χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό. Εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές από τα χωριά της Κόνιτσας, κυρίως δασεργάτες.

Η φωτιά στην πλαγιά του Μιτσικελίου ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής. Καίει σε έκταση που καλύπτεται με έλατα και πεύκα σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου περίπου από τους  οικισμούς αλλά με κατεύθυνση προς την κορυφογραμμή.

Τέλος νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στη φωτιά που είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στο Λημέρι Φιλιατών. Οι αναζωπυρώσεις καταγράφονται στην συνοριογραμμή και επιτηρούνται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ