Σε βάθος ετών η έρευνα για τις ελληνοποιήσεις

Ένα και πλέον χρόνο διήρκησε η έρευνα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και σε άλλους φορείς του δημοσίου μέσω των οποίων γινόταν οι ελληνοποιήσεις Λιβανέζων και Συρίων. Το πόρισμα έχει σταλεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί το επόμενο διάστημα στην Αποκεντρωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος που ξεκίνησε στα μέση του 2017 διερεύνησε υποθέσεις της διετίας αλλά στην συνέχεια προχώρησε σε βάθος χρόνου. Στην Αποκεντρωμένη κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα, καθώς είχαν υπόνοιες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι υπήρχαν περιπτώσεις ελληνοποιήσεων που διεκπεραιώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, σε χρόνο ρεκόρ δηλαδή για μία διαδικασία που στην κανονική της ροή απαιτεί αρκετούς μήνες.

Όπως προκύπτει στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Ηπείρου διεκπεραιωνόταν το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.

Στα προηγούμενα οι εγκέφαλοι δρούσαν κατά κανόνα από την Αθήνα. Εκεί εντοπίζονταν οι παλιές οικογενειακές μερίδες, οι «γιαγιάδες» που κάποτε είχαν τελέσει πολιτικό γάμο στην Βηρυτό –έτσι παρουσίαζε το κύκλωμα, το οποίο μεριμνούσε να ελληνοποιήσει Σύριους και Λιβανέζους που πιθανόν δεν ήξεραν που βρίσκεται η Ελλάδα.

Το Epiruspost.gr επικοινώνησε με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βασίλη Μιχελάκη, ο οποίος προς το παρόν δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο καθώς δεν έχει πλήρη γνώση του πορίσματος το οποίο αναμένει να αποσταλεί από το αρμόδιο υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ