Σε τροχιά ανάπτυξης η ΔΕΥΑΙ

solinesΤην ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών της επιχείρησης, προκειμένου να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις νέες προκλήσεις, ζήτησε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στην τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.

Το 2012 θα είναι μια κομβική χρονιά, καθώς ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης για τη δημοτική επιχείρηση τους οποίους πρέπει να διανύσει με επιτυχία. Από τη μία πλευρά ξεκινά η υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος έργων των 50 εκατομμυρίων και από την άλλη θα ενσωματωθούν τα δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων.

«Η ΔΕΥΑΙ οφείλει να είναι έτοιμη και να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Το πλάνο δράσης πρέπει να είναι πανέτοιμο και να τηρηθεί με απόλυτη συνέπεια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι η απόδοση τμημάτων της επιχείρησης ήταν βελτιωμένη.

«Εισερχόμαστε σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, συντονισμός και δουλειά ώστε να πετύχουμε» σημείωσε ο κ. Φίλιος ζητώντας από όλους υπευθυνότητα και εγρήγορση.

Στην ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ έλαβε, μεταξύ των άλλων, τρεις σημαντικές αποφάσεις:

– Ακύρωσε ορισμένες εργολαβίες που είχαν προκηρυχθεί καθώς διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε ανταγωνισμός. Παράλληλα αποφάσισε να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για την επιχείρηση.

– Προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μεταφορά και τη διάθεση της λυματολάσπης ώστε αυτή να γίνεται με μέθοδο περιβαλλοντικά αποδεκτή και αδειοδοτημένη. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΙ έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση μελέτης για τη διαχείριση της λυματολάσπης και θα την υποβάλλει για ένταξη μόλις ανοίξει το σχετικό μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

– Ολοκληρώνεται μέσα στον επόμενο μήνα η διαδικασία προκειμένου να καταστεί πλέον δυνατή η ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών ύδρευσης. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού που έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ