Σε θέση μάχης οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια….

kalpi 1Με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ιδιαίτερα ρευστές και τις προβλέψεις να καθίστανται παρακινδυνευμένες, οι κομματικοί μηχανισμοί αλλά και οι υποψήφιοι βρίσκονται πια σε θέση μάχης.

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι για την πολιτική και τους πολιτικούς, ωστόσο υπάρχουν εκείνοι που για διάφορους και για διαφορετικούς ο καθένας λόγο, επιθυμεί να είναι παρών, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ονόματα παλιά και νέα, συνθέτουν τις λίστες των υποψηφίων, από τις οποίες θα επιλέξουν οι ηγεσίες των κομμάτων.

Το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι μεγαλύτερο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εξ αιτίας του δημοσκοπικού αέρα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Στο Νομό Ιωαννίνων, πέραν από τους δύο βουλευτές του κόμματος Σταύρο Καλογιάννη και Κώστα Τασούλα, είναι αρκετά τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μπορεί οι κύριοι Κώστας Χαραλαμπόπουλος και Γιάννης Εμμανουηλίδης να δηλώνουν υποψήφιοι, ωστόσο πράσινο φως δεν έχει πάρει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το ζητούμενο είναι η ανανέωση και όχι η αναπαλαίωση του ψηφοδελτίου.

Αντιθέτως είναι αρκετά μεγάλη η δεξαμενή άλλων στελεχών, από όπου μπορεί η ηγεσία του κόμματος να αντλήσει υποψηφίους. Ενδιαφέρον για θέση στο ψηφοδέλτιο έχει εκδηλώσει ο επιχειρηματίας Βασίλης Τσαλιαμάνης, ο οποίος με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει το διάστημα αυτά, αποσπά ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και πολύ καλά σχόλια.

Πέραν αυτού, οι παρατάξεις στο Δημοτικό και κυρίως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποτελούν χώρους από όπου θα αναζητηθούν υποψήφιοι. Οδυσσέας Πότσης, Παντελής Κολόκας, Γιάννης Καραμπίνας και Μαρία Τσολάκη από την Περιφέρεια, περιλαμβάνονται στα ονόματα που ακούγονται έντονα, όπως και αυτό της Άννας Ασημακοπούλου από το Δήμο.

Θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι επιθυμεί και ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, ο οποίος ελπίζει και στην υποστήριξη του παλιού του φίλου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ένα ακόμη όνομα που μπορεί να παίξει ρόλο είναι αυτό της μηχανικού Ντίνας Τσιότα, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία παραμένει ζητούμενο και το όνομα έκπληξη. Προς την κατεύθυνση αυτή, φαίνεται ότι έχουν γίνει συζητήσεις με συγκεκριμένο στέλεχος, οι οποίες αν ευοδώσουν τότε θα αλλάξουν κατά πολύ το τοπίο.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, πέραν του πρώην υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, ο οποίος δημόσια δήλωσε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος, τα ονόματα που ακούγονται είναι του δασολόγου Κώστα Μπέση και του φαρμακοποιού Νίκου Κάτσιου. Και στο Νομό Θεσπρωτίας θα αναζητηθεί γυναικεία υποψηφιότητα.

Στο Νομό Άρτας, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Κώστα Παπασιώζο, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχει εκφράσει μία πλειάδα στελεχών. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Στύλιος, η Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου, ο πρώην Νομάρχη Γιώργος Παπαβασιλείου. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί ωστόσο να κάνει την έκπληξη με δύο νέα πρόσωπα. Τον επιχειρηματία Χριστόφορο Μίχο και τον Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές, όπου αναδείχθηκε πρώτος, έχασε όμως την έδρα λόγω ασυμβίβαστου.

Αρκετά νέα πρόσωπα, ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας, ορισμένων εκ των οποίων θα βρεθούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσουμάνη.

Ιδιαίτερα ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του Μιχάλη Σπυρέλη, γιατρού και περιφερειακού συμβούλου. Και ο άλλος γιατρός όμως, μέλος επίσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Κατσαμώρης, δείχνει ανοιχτός σε ανάλογες συζητήσεις.

Πρόθυμος για συμμετοχή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο φαίνεται ακόμη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Στέργιος Γιαννάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα η κατάσταση είναι μουδιασμένη, λόγω του γενικότερου πολιτικού κλίματος και της απώλειας μεγάλης μερίδας του εκλογικού του σώματος, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Ορισμένα νέα στελέχη, που κάτω από άλλες συνθήκες θα επιθυμούσαν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια, σήμερα προβληματίζονται, καθώς ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, είναι ένας παράγοντας που τους κάνει ακόμη πιο διστακτικούς.

Τα νέα ονόματα που υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν πρόθυμα να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι ελάχιστα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Βαγγέλη Παπαχρήστου στην Πρέβεζα και η απόφασή του για συμμετοχή ή μη στις επόμενες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ