Σε τεταμένο κλίμα η εκλογή Γραμματέα

karamanlisarta5Εσωκομματική κόντρα στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η εκλογή γραμματέα του κόμματος, την Πέμπτη, καθώς οι δύο «μονομάχοι», Νικήτας Κακλαμάνης και Μανώλης Κεφαλογιάννης, συγκρούονται δημοσίως για το κρίσιμο στην παρούσα χρονική περίοδο αξίωμα, κατά την οποία αναμένονται εντάσεις λόγω των σχεδιαζόμενων μέτρων.

Ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος έχει καταγγείλει παρασκηνιακές κινήσεις από «κομματικοδίαιτους που παριστάνουν τους ”σαμαροφύλακες”» επανήλθε την παραμονή της εκλογής του νέου γραμματέα, κάνοντας λόγο για για παρεμβάσεις στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού εναντίον της υποψηφιότητας του.

«Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, ‘η κεντρική διοίκηση είναι δεν επιθυμεί τον τάδε’. Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε;» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης στον Βήμα 99,5. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι απέστειλε σχετική επιστολή «με ονόματα» στον απερχόμενο γενικό γραμματέα, υπό την ευθύνη του οποίου γίνονται οι εκλογές, και στον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Τραγάκη.

«Εγώ όταν έχω στοιχεία καταγγέλλω με ονοματεπώνυμο και βάζω και την υπογραφή μου από κάτω» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, συμπληρώνοντας ότι οι καταγγελίες του αφορούν «σε συγκεκριμένα στελέχη εντός η εκτός εισαγωγικών που εδράζονται στη Συγγρού κι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το 18% των εκλογών του Μαΐου που πήρε η Νέα Δημοκρατία, το ιστορικό μικρότερο ποσοστό».

Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας επίσης στον Βήμα 99,5, στον ίδιο σταθμό εκτίμησε ότι «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις».

«Σε αυτές τις διαδικασίες αλίμονο και να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία. Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Αλλά όλα τα στελέχη έχουν την προτίμησή τους: Και θα βρούμε και πάρα πολλά λευκά, η ασταύρωτα ψηφοδέλτια, όπου με αυτό τον τρόπο θα εκφράσουν την προτίμησή τους στη κάλπη» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Η ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Από την κούρσα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή ο επικεφαλής του τομέα συνδικαλιστικού του κόμματος Φίλιππος Ταυρής. Είχε προηγηθεί ορισμός του κ. Ταυρή ως επικεφαλής των διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ