Σε ρυθμούς ψηφοδελτίων με το βλέμμα σε αυτοδιοικητικούς!

ekloges (1)

Ο πρωθυπουργός μπορεί να ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές όμως τόσο το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας όσο και των υπολοίπων κομμάτων βρίσκονται σε εκλογικό πυρετό.

Τα βασικά σενάρια είναι δύο. Το πρώτο θέλει διεξαγωγή εκλογών από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Οι ημερομηνίες πέραν της 2ης Οκτωβρίου αποκλείονται καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για τις επαναληπτικές, την κατάρτιση και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2023.

Το δεύτερο σενάριο θέλει μία μακρά προεκλογική περίοδο, με αναπόφευκτη την ένταση και προκήρυξη εκλογών την άνοιξη. Αυτό βέβαια έχει ένα μεγάλο ρίσκο… Η κυβέρνηση κινδυνεύει να εισπράξει στην κάλπη την οργή της κοινωνίας από έναν αντικειμενικά δύσκολο χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης και του κύματος ακρίβειας.

Ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες τα κομματικά επιτελεία κινούνται σε ρυθμούς εκλογών.

Επισκέψεις και περιοδείες κυβερνητικών κλιμακίων μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη ενώ παράλληλα κορυφώνονται οι διαδικασίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Περιζήτητη δεξαμενή κι αυτό την φορά είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και τα υπόλοιπα κόμματα «φλερτάρουν» με αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Εξαίρεση δεν αποτελεί η Ήπειρος.

Εδώ και καιρό ακούγεται το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά για συμμετοχή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο χωρίς ο ίδιος να έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί σφόδρα την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων δύο αντιπεριφερειαρχών, χωρίς όμως να εισπράττει μεγάλη προθυμία, μέχρι στιγμής.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του είναι πολύ κοντά κυρίως σε στελέχη του που υπηρετούν στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του 2019 και αναζητά πρόσωπα που τυγχάνουν κοινωνικής αναγνώρισης και αποδοχής για να προσθέσουν ψήφους.

Οι τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια δεν θα μπουν πριν την προκήρυξη των εκλογών για κανένα κόμμα. Έτσι τόσο τους εν ενεργεία βουλευτές όσο και τους εν δυνάμει υποψηφίους αναμένει ένα θερμό καλοκαίρι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ