Σε Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

siriza pir

Την Πολιτική Προστασία της  Περιφέρειας Ηπείρου και τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Ν.Ε.

Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ.Μαυρογιώργο συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η μη ύπαρξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και διαχείριση καταστροφών και κρίσεων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. 

Στην συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επισκέφθηκε την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου. Στη συνάντηση με τον κ. Απόστολο Βασδέκη Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, έγινε συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως η ενδυνάμωση με μόνιμο και εποχικό προσωπικό αλλά και ο εκσυγχρονισμός του μηχανικού εξοπλισμού, προκειμένου να υποστηριχθεί ουσιαστικά η λειτουργία της υπηρεσίας, η οποία παρά τις δυσκολίες καταφέρνει και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά, ενώ σημαντικό μέρος τη δύναμής της συνδράμει στο έργο της αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ακολούθησε συνάντηση με  το προεδρείο της Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου τους κ. Βασίλη Βράστο Πρόεδρο της Ένωσης και τον Οργανωτικό Γραμματέα Βαγγέλη Γεωργόπουλο.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη κάλυψης όλων των οργανικών κενών στην περιοχή της Ηπείρου, η ενίσχυση με εποχικό προσωπικό, η ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και η μετακίνηση πυροσβεστών από την ΄Ήπειρο σε άλλες περιοχές της χώρας με την εξασφάλιση  των κατάλληλων συνθηκών μετακίνησης και διανομής των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη επέμβασης με επίγειες δυνάμεις σε φωτιές, όπως στη Βάλια Κάλντα ,για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Τέλος τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συναντήθηκαν με τον κ. Δημήτρη Κοντογιάννη  συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων με τον οποίο συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και η ανάγκη ενός νέου σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών και κρίσεων.

Κοινό συμπέρασμα των συναντήσεων είναι ότι είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως απέναντι σε αυτό τον εθνικό κίνδυνο χρειάζεται εθνικό σχέδιο και εγρήγορση όλων. Οι επιπτώσεις της  κλιματικής αλλαγή είναι πλέον ορατές και αισθητές σε όλους μας. Είναι αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσουμε ως χώρα τις ανεπάρκειες και να καταστρώσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του εθνικού κινδύνου και των διαχρονικών αδυναμιών που υπάρχουν, όπως οι μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Σχέδιο με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτικές και μέτρα πρόληψης.

Τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των κινδύνων και ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία και η επαφή μαζί τους.  Ταυτόχρονα  δηλώθηκε η διαθεσιμότητα των μελών του κόμματος τόσο σε εθελοντικές δράσεις πρόληψης αλλά και  βοήθειας με οργανωμένο τρόπο και στο πλαίσιο που ορίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συμμετείχαν ο Σάββας Δημητριάδης συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων, ο Πέτρος Παλάσχας Αναπλ. συντονιστής, η Μερόπη Τζούφη Βουλευτής του κόμματος,  τα μέλη της Κ.Ε  Χρήστος Γρίβας, Γιάννης Στέφος και Λίλα Σουλελέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ