Σε ποιόν ανήκει η Κυρά Φροσύνη;…

Το παραλίμνιο καφέ- εστιατόριο “Κυρά Φροσύνη” είναι από τα διάσημα των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα προνομιακό ακίνητο του Δήμου, το οποίο εδώ και δεκαετίες είναι μισθωμένο σε ιδιώτη. Ουδέποτε μέχρι τώρα είχε αμφισβητηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ουδέποτε είχε ανακύψει πρόβλημα με την οριοθέτηση της λίμνης.. Φαίνεται όμως ότι πλέον η Κτηματική του Δημοσίου, εγείρει αξιώσεις για το συγκεκρμένο ακίνητο, με αποτέλεσμα ήδη να μην έχουν εισπραχθεί πέντε μισθώματα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την μεταμεσονύχτια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΗΑΝΕΤΑΙ.

Και προέκυψαν τα στοιχεία αυτά από τις απαντήσεις που έδωσε η Πρόεδρος της επιχείρησης Γεωργία Γιώτη στις πιεστικές ερωτήσεις που έγιναν από τον επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” Άρη Μπαρτζώκα.

Φυσικά δεν υπάρχει πλήρης και σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο ακίνητο και πως ανέκυψαν αιφνίδια οι αξιώσεις της Κτηματικής, πράγμα που οφείλει να πράξει ο Δήμος άμεσα.

Λόγω των προβλημάτων αυτών η Κυρά Φροσύνη οφείλει ήδη πέντε μισθώματα στο Δήμο, όπως οφείλει ανάλογα μισθώματα και η Όαση λόγω διαφορετικών όμως ζητημάτων.

Στο ακίνητο της Όασης ο Δήμος είχε αναλάβει την υποχρέωση να τοποθετήσει αντλία θερμότητας, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Έτσι ο μισθωτής οφείλει πέντε μισθώματα, σύμφωνα και πάλι με τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Γιώτη.

“Επαναφέραμε το θέμα της αναβάθμισης της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν ο μόνος στόχος της να είναι η συγκέντρωση των ενοικίων”, σχολίασε σκωπτικά σε δήλωσή του ο κ. Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ