Σε πλειστηριασμό δύο ξενοδοχεία των Ιωαννίνων

hotel kalari

Περισσότερες από 45 ξενοδοχειακές μονάδες έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των δέκα ξενοδοχείων που έχουν την μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς περιλαμβάνονται δύο στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 27 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του πρώτου.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο κλασικού τύπου 3 αστέρων «Dovitel» στην κοινότητα Περάματος Ιωαννίνων. Είναι τριώροφο με συνολική επιφάνεια 1.262 τ.μ., ενώ διαθέτει 29 δωμάτια (55 κλίνες).

Το ακίνητο, που ανακαινίστηκε το 2013, έχει φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοιχοπληρώσεις από οπτοπλινθοδομή τμηματικά επιχρισμένες και επενδυμένες από πέτρα περιοχής. Η επικάλυψη των κτιρίων είναι με στέγη από σκούρο κεραμίδι, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με τοιχία σκυροδέματος , επενδυμένα από διακοσμητική λιθοδομή, γκαζόν, πλακόστρωση και ασφαλτόστρωση. Επισπεύδουσα είναι η Intrum, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.140.000 ευρώ.

Στα Γιάννενα, αλλά στο ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται και το Heritage Hotel Kalari που βγαίνει για μια ακόμη φορά σε πλειστηριασμό στις 11 Μαΐου με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions και με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1.625.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν περίπου 8 χρόνια, αλλά τώρα έχει κλείσει. Βρίσκεται μέσα στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων επί της πολυσύχναστης οδού Καλάρη και στεγάζεται σε μια παλιά στοά με μεγάλη ιστορία από το 1600. Εκεί υπήρχε μια αγορά επί τουρκοκρατίας, ενώ το ακίνητο υπέστη καταστροφές κατά την απελευθέρωση της πόλης και τους σεισμούς στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Η αναστήλωση του παλιού οικοδομήματος διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία και έγινε με ιδιαίτερο μεράκι με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τις πολυετείς προσπάθειες ανακατασκευής, καθώς το boutique hotel ξεχώριζε για την πετρόκτιστη δόμηση, την υπόγεια κάβα-κελάρι και τον πολυτελή εξοπλισμό του, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στα 12 δωμάτια που διέθετε. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 581,09 τ.μ., ισόγειο 581,09 τ.μ., όροφο επιφάνειας 495,86 τ.μ. και σοφίτα 81,54 τ.μ.

Πηγή: Με πληροφορίες από newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ