Σε Πλαγιά και Κορίτιανη τα φορτία της ημέρας

Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης ( στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιάς Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 41χρονος αλλοδαπός, συνεργός του 49χρονου συλληφθέντα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε προχθές αργά το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος τρεις σάκοι που περιείχαν -32- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (47) κιλών και (863,5) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και του 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών και ενημέρωνε τον 49χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε χωριό της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

πλαστικό κυτίο, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (150,7) γραμμαρίων,

τα χρηματικά ποσά των (1.500) ευρώ και (14.000) λεκ Αλβανίας,

το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη, που λειτουργούσε ως προπομπός.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε Κορίτιανη και Αττική

Στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας και στην Κυψέλη Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 35 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Αλλοδαπών & Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηγουμενίτσας, της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος του οχήματος, (55) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων καθώς και (19) δέματα με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παραλήπτης των παραπάνω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στην Κυψέλη Αττικής.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (73) κιλών και (840) γραμμαρίων,

κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», συνολικού βάρους (2) κιλών και (30) γραμμαρίων,

το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,

πέντε κινητά τηλέφωνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ