Σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο οι απόδημοι

APODHMOIΓια όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο, την Ελληνική Ομογένεια και για τους τρόπους συνεργασίας, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια της Περιφέρειας να προσελκύσει και να προωθήσει επενδύσεις, ζητώντας την ενεργό στήριξη των Αποδήμων σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό.

Εκτενή αναφορά έγινε επίσης σε ζητήματα που απασχολούν τους Ομογενείς της Αλβανίας κ.α., με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στις τάξεις τους.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια, στον τομέα των υποδομών και ειδικότερα της προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως επίσης και για τις εξελίξεις με τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρ. Δήμου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στους κοινούς στόχους που υπάρχουν μεταξύ Π.Σ.Η και Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεισφορά που είναι διατιθέμενοι να κάνουν οι Απόδημοι Ηπειρώτες σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει ενιαία γραμμή σε Αναπτυξιακά – Εθνικά θέματα, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία θα κληθεί και θα αναπτύξει τις θέσεις του το Δ.Σ. του Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών και τέλος να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το γραφείο του Συμβουλίου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η συνάντηση πολυμελούς αντιπροσωπείας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρ. Δήμου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωσταδήμας ενώ εκτός από τον Δήμαρχο μετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος και του Τεχνολογικού Πάρκου και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Στέφανος Ζέρβας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των απόδημων Ηπειρωτών για την πορεία του Καλλικράτη αλλά και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αυτοδιοίκηση.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τη δυνατότητα ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Ήπειρο είτε εκ μέρους απόδημων Ηπειρωτών είτε άλλων ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Εκ μέρους της διοίκησης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει ενεργή συμμετοχή στον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ