Σε Πατριαρχείο και Χάλκη το ΙΕΚ Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική πολιτιστική επίσκεψη του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων στην Κωνσταντινούπολη. Το Δημόσιο ΙΕΚ συνόδεψε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμος και ο Διευθυντής κ. Αλεξίου Μιχαήλ.

Βασικός τους σταθμός ήταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο  όπου τους υποδέχτηκε ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και οι προσκυνητές  παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων παρουσίασε τους Προσκυνητές στον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου δέχτηκαν και την ευλογία του. 

Απευθυνόμενος στους Σπουδαστές ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε το έργο και την αφοσίωση προς τη Μητέρα Εκκλησία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου, ο οποίος διαποιμαίνει μία «μεγάλη και ιστορική μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου».  Πριν διανείμει το αντίδωρο, πρόσφερε  μικρά ενθύμια στους προσκυνητές  και δώρα στους ιερείς και στον Διευθυντή του ΙΕΚ Ιωαννίνων, ως ευλογία.

Ο  Πατριάρχης παρουσίασε επίσης  στους σπουδαστές τον Επίσκοπο Αβύδου Κύριλλο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο και συνεχάρη για την στήριξη που προσφέρει στη Μητέρα Εκκλησία και για τα περισπούδαστα κείμενα και μελέτες του, όπως η πρόσφατη που αναφέρεται στο δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη να δέχεται εκκλήτους προσφυγές κληρικών όλων των δικαιοδοσιών.

Κατά την δεύτερη μέρα της παραμονής τους, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και ο Διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Ιωαννίνων συνόδεψαν τους σπουδαστές στη θεολογική σχολή της Χάλκης όπου τους επιφύλαξαν θερμή φιλοξενία και ξενάγηση στους χώρους της σχολής και της Μονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ