Σε παρατεταμένη… κακοκαιρία η Ελληνική Μειονότητα

rama mitsotakis

Η ματαίωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Χιμάρα, τη Λιβαδιά και την Δρόπολη, εξακολουθεί να προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι «κακές καιρικές συνθήκες» στις οποίες αποδόθηκε επίσημα –με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου- δεν πείθουν κανένα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Ειδικά από την στιγμή που ο καιρός είναι ηλιόλουστος!

Αυτό είναι το ένα ατυχές σημείο..

Το δεύτερο είναι η τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού ως προς την συγκεκριμένη επίσκεψη και την μειονότητα η οποία έμεινε αναπάντητη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ για την επίσκεψή σας. Ελπίζω ότι δεν είναι υποκατάστατο της διμερούς συνάντησης και ελπίζω ότι θα βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την αγαπητή Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Τους εκτιμούμε πολύ και έχουμε δουλέψει πολύ για να διατηρήσουμε αυτή την παραδοσιακή αδελφοσύνη μεταξύ του αλβανικού και του ελληνικού έθνους. Σας έστειλα ένα βίντεο απευθείας από τη συνάντηση όταν πήγα εκεί και τους είπα, τι θέλετε να κάνουμε για εσάς; Είπαν αυτό και τούτο κι εκείνο ή απλά φέρτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ. Συνεπώς αν έρθετε, μας βοηθάτε να εξοικονομήσουμε πολλά λεφτά από τον προϋπολογισμό μας» ανέφερε ο Έντι Ράμα όπως επίσημα δόθηκε το κείμενο από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η ακόλουθη: «Φαντάζομαι ότι θα γίνουν και τα δύο. Θα πρέπει μάλλον να γίνουν και τα δύο».

Είναι άγνωστο αν ο Αλβανός πρωθυπουργός σοβαρολογούσε ή έκανε χιούμορ… Σε μια επίσημη συνάντηση όμως δεν μπορεί παρά να ισχύει το πρώτο.

Τι είπε λοιπόν ο Ράμα;

Αν η Ελλάδα θέλει την επιβίωση της μειονότητας ας δώσει χρήματα για όλα όσα χρειάζονται. Το Αλβανικό κράτος μάλλον δεν έχει καμία υποχρέωση!

Γεγονός είναι ότι η ελληνική μειονότητα, αναγνωρισμένη ως Εθνική, αφενός έχει συρρικνωθεί αφετέρου προσπαθεί και σήμερα να λύσει προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια..

Στοιχειώδεις υποδομές, σχολεία και εκπαίδευση, επιστροφή των περιουσιών, σεβασμό στην ταυτότητά της.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να την στηρίξει παρά την άφησε σε μία μόνιμη… κακοκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ