Σε οριακό σημείο τα διαθέσιμα του δημοσίου

XRHMATA_PENTAKOSIAΣε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος, όπως εξήγησε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη ΝΕΤ, υπάρχει εκκρεμότητα με την καταβολή της προβλεπόμενης από τη δανειακή σύμβαση δόσης, για την οποία, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει διαβεβαίωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «θα βρεθεί λύση».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο».

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι και υποστήριξε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο που θα φέρει ανάπτυξη.

«Συνεκτιμούνται οι πολιτικές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει τις ελάχιστα δυνατές επιβαρύνσεις στο σκέλος των συντάξεων», είπε, ενώ, όπως πρόσθεσε, σε κάθε περίπτωση, το πρώτο ζητούμενο είναι «να υλοποιήσουμε τον φετινό προϋπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια», τουλάχιστον στο σκέλος των δαπανών και δεύτερον «να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε δεσμευτεί ή έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να κάνουμε».

Τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να έχουμε κανονίσει κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, να έχουμε καταθέσει Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έναν προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ