Σε μεγάλες περιπέτειες η πλατεία Μαβίλη…

plat mavili2

plat mavili2

Σε μεγάλες περιπέτειες φαίνεται ότι έχει εισέλθει η ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη καθώς φαίνεται ότι δεν είναι ο «κακός καιρός» η αιτία που καθυστερεί την εξέλιξη των εργασιών.

Ο αντιδήμαρχος έργων δήλωνε, εδώ και ένα μήνα περίπου, ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες καθώς δεν είχε διαπιστωθεί κανένα άλλο πρόβλημα..

Μάλλον όμως πως αυτή δεν ήταν η πλήρης αλήθεια..

Σύμφωνα με βάσιμες ενδείξεις υπάρχει οικονομική αδυναμία του εργολάβου να συνεχίσει το έργο και είναι άγνωστο αν αυτή θα ξεπεραστεί ή αν ο δήμος εξετάζει εναλλακτικά σενάρια.

Στα τέλη Ιανουαρίου η ίδια εταιρία κρίθηκε έκπτωση από τον Δήμο Κοζάνης, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση έργου κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού που είχε αναλάβει στην περιοχή.

Η ίδια στην ένσταση που είχε υποβάλλει προσπαθώντας να αποφύγει την έκπτωση, επικαλούνταν «την συνέχιση του υποχρεωτικού περιορισμού κίνησης κεφαλαίων και την πρωτοφανή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των τραπεζών, η οποία προκαλεί πλήρη έλλειψη πίστωσης κα ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών»… Συνέπεια αυτών ήταν οι ελλείψεις υλικών για την εκτέλεση των εργασιών, η αδυναμία προμήθειας υλικών κα η δυσκολία εκτέλεσης παραγγελιών.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ανάλογα προβλήματα να έχουν ανακύψει και με το έργο στην πλατεία Μαβίλη, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιπέτειες και σε καθυστέρηση την ολοκλήρωση της πλατείας σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή περιμένουν πως και πως την αποπεράτωσή της.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ