Σε λειτουργία τα Δημοτικά Ιατρεία και το Φαρμακείο

IATREIAΜία ακόμη δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, με τεράστια σημασία, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ. Πρόκειται για τα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης «Νίκος Σκοπούλης» και το Δημοτικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης, τα οποία στεγάζονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο ΚΕΠΑΒΙ και θα προσφέρουν υπηρεσίες σε ανασφάλιστους συμπολίτες και σε όσους έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης.

Ο κ. Τσουμάνης τόνισε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης αποτελούν ένα δίχτυ προστασίας στην κρίση κι ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για τη λειτουργία τους.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των δύο Νοσοκομείων της περιοχής που θα παρέχουν δωρεάν εξετάσεις, του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ροταριανού Ομίλου που συνέβαλε για τον εξοπλισμό των ιατρείων.

«Στη λειτουργία των δομών αυτών αποτυπώνεται στην πράξη η αλληλεγγύη. Αποτυπώνεται η αλληλέγγυα στάση φορέων και εθελοντών που στήριξαν την προσπάθειά μας και στηρίζουν στο εξής τη λειτουργία τους», επεσήμανε ο κ. Τσουμάνης.

Ο κ. Τσουμάνης έκανε ειδική μνεία στους γιατρούς της πόλης, οι οποίοι με την προσφορά τους είναι αυτοί που καθιστούν εφικτή τη λειτουργία των ιατρείων. «Η συμμετοχή τους είναι όντως συγκινητική. Πάνω από 45 γιατροί όλων των ειδικοτήτων μετέχουν και στηρίζουν εθελοντικά τη λειτουργία των ιατρείων. Χωρίς τη δική τους συμμετοχή δεν θα φτάναμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ ανέφερε και τους λόγους για τους οποίους δόθηκε στις δομές αυτές το όνομα του Νίκου Σκοπούλη, τονίζοντας ότι η πόλη οφείλει να θυμάται και να τιμά έναν σπουδαίο γιατρό, άνθρωπο, αγωνιστή και πολιτικό.

Τα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης λειτουργούν με ραντεβού κι αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν προμηθευτεί την κάρτα παροχών υγείας που εκδίδεται από τον ΟΚΠΑΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ