Σε λειτουργία ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας

OIKOS_EYGHRIASΚοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου.

Ο Οίκος Ευγηρίας ξεκίνησε τη λειτουργία του ύστερα από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφή με το Γηροκομείο Ζωσιμαδών, η συμβολή του οποίου είναι καθοριστικής σημασίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χάρη στις δωρεές που έγιναν τους προηγούμενους μήνες συμπληρώθηκε στο σύνολό της η υλικοτεχνική υποδομή και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Μέχρι σήμερα φιλοξενούνται 24 ηλικιωμένοι και στόχος είναι το επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί.

«Υπάρχουν έσοδα από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους, από το Ζωγράφειο Κληροδότημα και η συνεργασία μας με το Γηροκομείο Ζωσιμαδών έχει μειώσει στο ελάχιστο το κόστος ενώ επιτρέπει την παροχή άριστων υπηρεσιών» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα δύο γηροκομεία αποτελούν δύο ισχυρούς πόλους που καλύπτουν σημαντικές κοινωνικές ανάγκες.

Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να επιτευχθεί η λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας και ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ιωαννιτών θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει όλους τους δωρητές που συνέβαλαν προκειμένου το έργο να πάρει σάρκα και οστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ