Σε λειτουργία το «έξυπνο μηχάνημα» της Κακαβιάς

mixanima kakavia

Σε λειτουργία θα τεθεί και πάλι το «έξυπνο μηχάνημα» που έχει τοποθετηθεί στην Κακαβιά για την θερμομέτρηση και την απολύμανση πολιτών που εισέρχονται στην χώρα.

Η προμήθειά του είχε γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία ανάλογα μηχανήματα έχει εγκαταστήσει και σε άλλα σημεία, όπως στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και εντός του κτιρίου.

Το Epiruspost ανέφερε προ ημερών ότι το μηχάνημα στην Κακαβιά δεν λειτουργεί (μπορείτε να δείτε εδώ) ενώ το προσωπικό του Τελωνείου και της Αστυνομίας δεν είναι σε θέσει να παρακολουθεί την λειτουργία του.

Η Περιφέρεια απαντώντας –καθώς προέκυψε και ανακοίνωση από την παράταξη Ριζόπουλου- αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα είναι και πάλι σε λειτουργία.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Η επίβλεψη της λειτουργίας του είχε συμφωνηθεί να γίνεται από το υπηρετούν εκεί προσωπικό. Το σύστημα λειτούργησε κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας, προέκυψε τεχνικό ζήτημα που απαιτούσε ρύθμιση του θαλάμου ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός αυτού.

Για τη δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο ανάδοχος ο οποίος προέβη στις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει μεριμνήσει και από το καλοκαίρι έχει προμηθευτεί τα υλικά που απαιτούνται για τον έλεγχο και απολύμανση όσων διέρχονται από τη συνοριακή διάβαση.

Η υπευθυνότητα με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη και δεν απαιτεί «εξ αποστάσεως πιστοποίηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ