Σε λειτουργία τα χιονοδρομικά Ανηλίου και Βασιλίτσας..

xionodromiko (1)

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για να τεθούν σε λειτουργία τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ανήλιο και Βασιλίτσα έχουν πλέον την τιμητική τους καθώς η κακοκαιρία έφερε το χιόνι και σε ποσότητες που απαιτούνται για τα χειμερινά σπορ.

Η σεζόν δεν ήταν καλή όχι μόνο για τα χιονοδρομικά της Ηπείρου αλλά για όλης της χώρας. Το διάστημα των γιορτών με την μεγάλη έξοδο έμοιαζε περισσότερο με Πάσχα και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ δεν είχαν την δυνατότητα να τα απολαύσουν.

Τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν πόλο έλξης και δίνουν κίνητρα στον επισκέπτη για να πραγματοποιήσει μια εξόρμηση στο βουνό. Αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή που λειτουργούν.

Σύμφωνα με την CEO της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν τουριστικές υποδομές που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των γύρω προορισμών. «Η παγκόσμια τάση των outdoor activities και της μεγαλύτερης σχέσης με τη φύση, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της χώρας μας δημιουργούν ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με αξιώσεις», υπογραμμίζει και τονίζει: «Σε αυτή, όπως και όλες τις περιπτώσεις τουρισμού, η προβολή είναι το εύκολο μέρος της εξίσωσης. Το δύσκολο είναι η δημιουργία των συνεργειών και συνεργασιών, καθώς και η λήψη αποφάσεων που θα βασίζονται σε υπαρκτά στοιχεία προκειμένου να δημιουργηθεί το ανταγωνιστικό προϊόν. Μην ξεχνάμε πως ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο θέμα με την κεντρική Ευρώπη είναι σκληρός, ενώ για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες η μετάβαση στη χώρα μας απαιτεί αεροπλάνο με μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης, άρα και ακριβότερο εισιτήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ