Σε λειτουργία το δορυφορικό σύστημα

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα τεθεί σε λειτουργία το δορυφορικό σύστημα που δίνει την δυνατότητα τυφλής προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Οι διαδικασίες για την ανάπτυξή του, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon είχαν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, περιλαμβάνοντας το αεροδρόμιο Ιωαννίνων καθώς και άλλα τρία στην χώρα.

Όλα τα στοιχεία, μετά και τις δοκιμές που είχαν πραγματοποιηθεί από την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που ήταν επικεφαλής του έργου, είχαν κατατεθεί στο Eurocontrol, προκειμένου να λάβουν την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση αυτή δόθηκε και μέσα στις επόμενες ημέρες, το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, δίνοντας έτσι οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του αεροδρομίου.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν, πλην της ημερομηνίας κατά την οποία θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα… Απλά, λόγω Πρωταπριλιάς την επισπεύσαμε.. Αλλά ούτως ή άλλως θέμα χρόνου είναι να τεθεί σε λειτουργία το δορυφορικό σύστημα! Τώρα για όσους έτρεξαν να αντιγράψουν και να αναμεταδώσουν την είδηση… ε, και του χρόνου παιδιά λίγο πιο προσεκτικοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ