Σε Κόνιτσα και Γιάννινα η Θ. Φωτίου.. «Το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται»

fotiou siriza st

Η Κόνιτσα αποτέλεσε έναν από τους βασικούς σταθμούς κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Θεανώ Φωτίου. Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τομεάρχες του κόμματος περιοδεύουν σε όλη την Ήπειρο με αφορμή και την ανοιχτή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στα Γιάννινα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η πρώην Υπουργός μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων και συναντήσεων στην Κόνιτσα έκανε ειδική μνεία στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, που αποτυπώνεται κυρίως στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

«Λυπάμαι που βρήκαμε κλειστές τις δομές προσφύγων που είχαν δημιουργηθεί στην Κόνιτσα. Λυπάμαι για την εγκατάλειψη ενός σημαντικού κτιρίου που δείχνει την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για την αναζωογόνηση της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της.

Σημείωσε ότι εισέπραξε φωνή αγωνίας από την τοπική αυτοδιοίκησης της ακριτικής επαρχίας και συμπλήρωσε ότι με μία διαφορετική πολιτική τόσο το ΕΣΠΑ όσο και το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσαν να συνδράμουν με πόρους ώστε να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την επανακατοίκηση των περιοχών αυτών.

Επίσης η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση των voucher για τους παιδικούς σταθμούς και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο δίκτυο υγείας και πρόνοιας μειώνεται και το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται.

Στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και τα προβλήματα των υποδομών αναφέρθηκε και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ενώ καυτηρίασε τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία κατά το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Δημητριάδης σημείωσε ότι οι εξορμήσεις αυτές γίνονται εν όψει του συνεδρίου του κόμματος και απηύθυνε πρόσκληση προς όλους να μετέχουν στην ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ