Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ

EAS_PREBEZASΣε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση έχει προχωρήσει  η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν:

1) την άμεση υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

2) την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις οργανώσεις μελών μας, που κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τους έξι μήνες.

3) την διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΑΣ Πρέβεζας κ..Παπατσώτσος, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Δημόπουλο και το μέλος κ. Ευάγγελο Νάνο, σημείωσε ότι βασικό αίτημα είναι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η πληρωμή των δεδουλευμένων.

Συμπλήρωσε δε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει υπογραφεί η κλαδική σύμβαση θα υπάρχουν κι άλλες κινητοποιήσεις. Το Εργατικό Κέντρο θα στηρίξει όποια μορφή αγώνα και αν επιλέξουν οι εργαζόμενοι τόνισε ο κ. Δημόπουλος, ενώ ο κ. Νάνος υπογράμμισε ότι τόσο το ο εργατικό κέντρο Πρέβεζας όσο και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων της Ένωσης, για τη διασφάλιση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ