Σε έκτακτη ανάγκη λόγω της πανδημίας το Δίστρατο και ο οικισμός Ρομά στο Πέραμα

xardalias papaevagelou

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που οδηγεί στην επιβολή επιπλέον μέτρων που ισούνται με καθολική καραντίνα θα βρίσκονται από τις έξι το πρωί του Σαββάτου η Κοινότητα Διστράτου Κόνιτσας και ο οικισμός Ρομά στο Πέραμα του Δήμου Ιωαννιτών.

Και στις δύο περιοχές έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες και υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα που θα ισχύουν

Στις περιοχές αυτές και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής από το πρωί του Σαββάτου ισχύει:

-Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο με εξαίρεση της κίνησης για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας.

-Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των ορίων επιτρέπεται για λόγους υγείας και μόνο.

-Αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και υγρών καυσίμων.

-Αναστολή συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

-Αναστολή λειτουργίας λαικών αγορών

-Αναστολή λειτουργίας θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση κηδείες και με παρουσία έως εννέα ατόμων.

-Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ