Σε κατάληψη διαρκείας η Δωδώνη- Έφοδος των κτηνοτρόφων μετά την αποχώρηση των Ρώσων

DODONH_EISODOS

Εισαγγελέας και ΜΑΤ αυτή την ώρα στην βιομηχανία-

ΩΡΑ 16:50

Την απομάκρυνση των κτηνοτρόφων που βρίσκονται στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη απαίτησε ο Εισαγγελέας που βρίσκεται επί τόπου. Επίσης ζήτησε να φύγουν άμεσα όλα τα τρακτέρ που βρίσκονται στην είσοδο του εργοστασίου. Οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν συγκεντρωμένοι απάντησαν ότι οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ έχουν φύγει και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την απειλή των συλλήψεων. Στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, από τις αρχές του Νομού βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

ΩΡΑ: 16:20

Εισαγγελέας αλλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται εδώ και μερικά λεπτά στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ο οποίος από το μεσημέρι είναι υπό κατάληψη. Ο Εισαγγελέας συζητά με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων,΄καθώς όπως φαίνεται το ζητούμενο είναι η απομάκρυνσή τους από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας. Έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί και η παρουσία των ΜΑΤ στον ίδιο χώρο, τα οποία περιφρουρούσαν μέχρι τη στιγμή που αποχώρησαν οι Ρώσοι.

ΩΡΑ 16:00

Σε κατάληψη διαρκείας βρίσκεται από τις δύο το μεσημέρι η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά την αναμενόμενη μεν, αιφνίδια δε, απόφαση για μεταβίβαση των μετοχών. Λίγα λεπτά της ώρας χώρισαν σήμερα τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου και τους Ρωσο-Βρετανούς που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

Κι αυτό επειδή την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του Fund επέλεξαν για να πάνε στη Δωδώνη, την ίδια ακριβώς ώρα συνεδρίαζε μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση να μην ζητηθεί από το σώμα η ακύρωση του διαγωνισμού αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη.

Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, βρήκαν την είσοδο κλειστή. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασαν την καγκελόπορτα και εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας.

Εκεί πληροφορήθηκαν ότι οι «ξένοι» είχαν ήδη αποχωρήσει.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρώσει τους εργαζόμενους στους οποίους μίλησε ο κ. Μάικλ Ο’ Νηλ. Ανέφερε πόσο πολύ αγαπά τα Γιάννινα και τη Δωδώνη, είπε ότι θα αναπτύξει την εταιρία μαζί και την Ήπειρο και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας πλέον διακόπτοντας κάθε παραγωγική διαδικασία της γαλακτοβιομηχανίας και δεν δείχνουν καθόλου διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Παράλληλα από τις Ενώσεις, που διατηρούν το 33% περίπου των μετοχών της Δωδώνης εξετάζεται νομικά η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Fund ζητά με εξώδικο να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας. Ήδη τα μέλη που προέρχονταν από την Αγροτική Τράπεζα έχουν υποβάλλει από χθες το βράδυ την παραίτησή τους. Οι Ενώσεις εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το ζήτημα αυτό, καθώς αν παραιτηθούν και οι δικοί τους εκπρόσωποι τότε αυτόματα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, που ήταν το ζητούμενο εδώ και ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ