Σε καραντίνα υπάλληλοι της Κτηνιατρικής

perifereiako_geniki_kamera

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας.

Σε όσους εισέρχονται στο διοικητήριο γίνεται θερμομέτρηση ενώ από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους υπαλλήλους δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό υπάλληλοι της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με εργαζόμενη που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η οποία επίσης είχε τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο στενό της συγγενικό περιβάλλον.

Όσον αφορά την εφαρμογή της εγκυκλίου για τηλεργασία μέχρι και του 40% των υπαλλήλων, εξήγησε ότι δίνεται προτεραιότητα σε όσους έχουν προβλήματα υγείας ή έχουν στενά τους συγγενικά πρόσωπα με προβλήματα υγείας, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να τεθούν μόνο υπάλληλοι που είναι δυνατόν να διεκπεραιώσουν από το σπίτι τους υπηρεσιακά θέματα. Βάσει αυτών των αρχών, «κάθε υπηρεσία ετοιμάζει το πρόγραμμά της», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ