Σε… καραντίνα το ψάρεμα, ένα ΦΕΚ γεμάτο ασάφειες..

psarema

Σε… καραντίνα παραμένει η ερασιτεχνική αλιεία ενώ οι ασάφειες που περιέχουν τα σχετικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο ΦΕΚ προκαλούν την οργισμένη αντίδραση του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Το σωματείο, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το ΦΕΚ αποτελεί μνημείο προχειρότητας και προσβάλει του ερασιτέχνες αλιείες με την άδικη, διχαστική και επιλεκτική μεταχείρισή τους.

»Ένα ΦΕΚ που όχι μόνον δεν απαντάει σε ερωτήματα αλλά αντίθετα θέτει νέα -και το κυριότερο- αφήνει περιθώρια παρερμηνειών από τις Υπηρεσίες και τους πολίτες ,καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη εκ νέου έκδοσης διευκρινιστικών οδηγιών από τα Αρχηγεία του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας ,μιας και εκχωρεί το δικαίωμα άσκησης της Ερασιτεχνικής Αλιείας μόνο στους κατόχους σκαφών, παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στους παράκτιους & υποβρύχιους αλιείς και στους ερασιτέχνες αλιείς των Εσωτερικών Υδάτων (λιμνών και ποταμών) τους οποίους για μια ακόμη φορά αγνοεί.

Ενα ΦΕΚ που αγνοεί παντελώς την διεθνή πρακτική και την ουσία και την σημασία της άσκησης της Ερασιτεχνικής Αλιευτικής Δραστηριότητας μη κατατάσσοντάς την στις υπαίθριες δραστηριότητες σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας που εξαιρούνται των περιορισμών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει επιτέλους η λογική , θα αποκατασταθεί η εξόφθαλμη αδικία, θα ισχύσει η εκ του συνάγματος υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών και κυρίως θα εκτιμηθεί η υπεύθυνη στάση όλων ανεξαιρέτως των Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας έναντι των θυμάτων της πανδημίας και της προσπάθειας διαχείρισης του προβλήματος κατά την πολύμηνη υποχρεωτική και άδικη αποχή από την αγαπημένη μας δραστηριότητα και εν κατακλείδι θα δοθούν ΑΜΕΣΑ  σαφείς και ολοκληρωμένες διευκρινήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μελετήσουν τους γεωφυσικού χάρτες της χώρας προκειμένου να ανακαλύψουν πως πέρα από τα θαλάσσια, υπάρχουν και εσωτερικά ύδατα, όπως λίμνες και ποτάμια. Αυτό θα βοηθήσει ώστε την επόμενη φορά να συμπεριλάβουν και την Ερασιτεχνική Αλιεία στα Εσωτερικά Ύδατα την οποία μέχρι τώρα αγνοούν παντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ