Σε καλό δρόμο η Διεπαγγελματική για την φέτα

feta new

feta new

Ομόφωνη απόφαση πήρε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, για την στήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωση για την προστασία της φέτας.

Εν τω μεταξύ 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή ζητούν την άμεση σύγκλησή της, για την ενημέρωση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, προκειμένου να πάρουν ομόφωνη απόφαση, έτσι ώστε να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις πρωτοβουλίες της Διεπαγγελματικής Ένωσης και η οργάνωση να διαπραγματευθεί με την αρμόδια Επιτροπή Γεωγραφικών Ενδείξεων και ΠΟΠ Προϊόντων της Ε.Ε. για την πλήρη προστασία της φέτας.

«Θεωρούμε ότι με τις ενέργειες που κάνουμε εδώ και τρεις- τέσσερις μήνες είχαμε μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την εξέλιξη και στο τέλος νομίζω ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν ότι δεν πρέπει να περάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόταση στήριξης των συμφωνιών με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική, καθώς – όπως και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει καταλάβει – το ζήτημα είναι εθνικό και όχι ευρωπαϊκό.

Όπως δεν είδαμε τους Ιταλούς να διαπραγματεύονται την παρμεζάνα, δεν είδαμε τους Γάλλους να διαπραγματεύονται το ροκφόρ έτσι έχουμε και εμείς απαίτηση ως Έλληνες, να μην έχει κανένας το δικαίωμα στην Ευρώπη να συζητήσει και για το δικό μας εθνικό προϊόν» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ