Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα, τι αλλάζει στην καθημερινότητα

metra astinomia plateia

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες σε εστίαση και ψυχαγωγία , τα οποία βάζουν «τέλος» στα lockdown ακόμη και για τις κόκκινες περιοχές.

To πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελεί «διαβατήριο» για μία σειρά από δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Από το Σάββατο οι εμβολιασμένοι θα έχουν πλήρη ελευθερία σε ψυχαγωγία και εστίαση.

Τα απαγορευτικά μέτρα στην κυκλοφορία παύουν και για τις κόκκινες περιοχές.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Όσον αφορά τους μεικτούς χώρους διασκέδασης  (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι), θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας (π.χ. σινεμά, θέατρα, παιδότοποι) θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Από το Σάββατο με την εφαρμογή των νέων μέτρων αναμένεται να είναι αυξημένοι και οι έλεγχοι της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ